Bazen na Spensu nakon rekonstrukcije

Tek renoviran bazen na Spensu se opet “pokvario”, selotejpom zalepili raspalu gumu na rđavim cevima

Bazen na Spensu u Novom Sadu bio je pod lupom javnosti nakon neuspešne rekonstrukcije pre tri godine.

Pošto je prva rekonstrukcija urađena katastrofalno, doneta je odluka o još jednoj, pa je bazen opet potpuno rekonstruisan.

Sve je trajalo između dve i tri godine, da bi olimpijski bazen u Novom Sadu, u svom novom ruhu,konačno počeo da radi u januaru 2022. godine. Gradska vlast je tada donela odluku da se do aprila iste godine ne naplaćuje ulaz na bazen, u znak izvinjenja zbog neuspešne rekonstrukcije.

Ekipa portala weekly.rs je posetila bazen da proveri u kakvom je stanju sada, nepune 2 godine od poslednje rekonstrukcije.

Prva rekonstrukcija koštala je preko 120 miliona dinara

Pločice definitivno stoje. Radijatori su ofarbani, prozori su i dalje stari, prljavi i ponegde zalepljeni trakom. Gvozdena konstrukcija zatvorenog bazena, koja dominira dizajnom i estetikom prostora, nije ni ofarbana, ali hrabro prkosi vremenu još od 1990. godine.

Da je nešto stvarno tu rađeno, primetićete po novom, velikom videobimu. Na njemu se prikazuje profesionalni plivač i tačno vreme. Trebao bi prikazivati i trenutnu temperaturu napolju, ali nešto je izgleda zabagovalo.

Bazen spens videobim
Photo: weekly.rs

Potpuno nove su i kamere za videonadzor. Na samom bazenskom prostoru ima ih ukupno 7.

Na prvi pogled, sve izgleda prilično ok, dok ne zaplivate leđno.

A onda, mali napad panike.

Cevi na plafonu obložene su nekom gumiranom masom koja je počela da se odvaja. Na nekoliko mesta ona je zapretila da padne u bazen na plivače, pa su je pričvrstili nečim nalik selotejp traci.

Na pojedinim mestima ona je potpuno uklonjena, a ispod nje se vide zarđale, stare cevi.

Ovako je plafon izgledao na otvaranju prošle godine (januar 2022):

bazen spens cevi plafon
Photo: spens.rs

A ovako sad (oktobar 2023):

Bazen Spens plafon, zarđale cevi
Photo: weekly.rs

Tribine ne deluju novo i, ruku na srce, nismo sigurni da su pločice na tom delu uopšte i menjane, ali plafon iznad njih, koji je novoobložen, počeo je da se raspada.

Plafon iznad tribina bazen Spens (1)
Photo: Weekly.rs

Za drugu rekonstrukciju izdvojeno je još oko 140 miliona dinara- priprema postrojenja za vodu u malom bazenu (32 miliona), postrojenja za pripremu vode u velikim bazenima (71 milion), rekonstrukcija plaže otvorenog bazena (36 miliona).

Deo u kom su smeštene svlačionice i tuševi deluje pristojno i novo. Voda na tuševima je konačno topla. Jedino ostaje žal za onaj vrli novi hol, jer se na plafonu već vide tragovi loše urađenog posla. Ventilacione rešetke su popustile i vise sa plafona i već ima ploča za osvetljenje koje je pokvareno. Na nekoliko mesta, obloge na plafonu su promenile boju.

Plafon u holu bazena na spensu (1)
Photo: weekly.rs

Dakle, manje više je to ok, ako niste baš cepidlaka koja voli da pliva leđno. Ako jeste, onda vam gorčinu u ustima neće izazvati samo hlor, već i činjenica da je gradska vlast na ovakvu popravku potrošila preko 250 miliona dinara. To je 2 miliona evra iz naših novčanika.

I nisu napravili nov bazen, nego su rekonstruisali ovaj. Jednom, pa drugi put. A možda i treći…

Izjava nedelje: Hoće li Luka naći sebi ženu?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *