Brena je za vreme studija bila dadilja Ani Štajdohar

Gotovo da cela bivša Jugoslavija zna da je Brena svoju zvezdanu karijeru započela u Brčkom.

To jeste njen rodni grad, gde se nakon neuspešnih studija vratila iz Beograda i prijavila na audiciju za pevačicu u bendu Lira šou.

Međutim, pre tog sudbonosnog događaja, Fahreta Jahić je bila student Prirodno-matematičkog fakulteta u Beogradu, gde je davne 1979. godine upisala turizam.

Odmah na početku studija snašle su je muke. Njena petočlana porodica živela je samo od očeve plate, koji je radio kao medicinski tehničar, dok je majka povremeno zarađivala kao krojačica. To je bilo nedovoljno za finansiranje studenta u Beogradu, pa je Brena morala da se zaposli.

Javila se na oglas za čuvanje dece u porodici Štajdohar, kod mladog bračnog para Cvete i Tomislava. Njima je bila potrebna dadilja za čuvanje kćerke Ane, koja je tada imala svega nekoliko meseci, a Brena je živela u malom stanu na Tašmajdanu koji joj je plaćala porodica Štajdohar.

Ona u javnosti nije pričala o tom periodu, ali jeste Ana Štajdohar, danas poznata pevačica i bivša članica grupe Tap 011.

Ana Štajdohar
Foto:Ivan Dinić/NovaS

– Tog perioda se zapravo i ne sećam, jer sam bila beba. Ono što znam, to je ono što sam čula od roditelja. Tada je Lepa Brena bila samo Fahreta Jahić, stanovala je u stančiću koji su joj rentirali moji roditelji, dole ispod Tašmajdana, kod Palilulske pijace. Uzgred je radila kao bebisiterka i čuvala me kad nije imao ko. Ubrzo je njena karijera krenula uzlaznom putanjom, a iz tog perioda je ostala ta simpatična anegdota. Takođe, moglo bi se reći da me je Brena na neki način predodredila za bavljenje muzikom – rekla je Ana jednom prilikom.

Ne propustite:

Fahreta je vrlo brzo shvatila da ne može da opstane u velikom gradu s malim primanjima i da uporedo studira, pa se vratila u rodno Brčko. Ostalo je istorija.

To je samo još jedan od dokaza da nikada ne treba očajavati nad sudbinom. Čuvena pevačica je sigurno bila razočarana zbog besparice, koja ju je sprečila u ambiciji da završi fakultet, ali da je bilo drugačije, danas ne bi bilo Lepe Brene.

Fahreta bi, da je onda imala koji dinar više, danas nestrpljivo čekala da u nekom hotelu ili turističkoj agenciji pošteno odradi još godinu dana, pa da s mirom ode u penziju i baci se na misiju preživljavanja od 10. do 10. u mesecu, kao i većina njenih vršnjakinja u Srbiji.

Sajsi MC o majčinstvu: Ove 4 stvari mora da zna svaka Srpkinja

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *