Milioneri najbogatiji gradovi

Gde žive najbogatiji? 10 gradova sa najvećim brojem milionera


PItate se gde žive najbogatiji ljudi na svetu? Najveći broj milionera i milijardera se sjatio u svega tri grada. Portal Timeout je objavio listu 10 gradova u kojima živi najveći broj milionera i milijardera.

Kriterijum u istraživanju je bio kratak i jasan – gledali su se gradovi u kojima živi najveći broj milionera.

Dominanto, na ovoj listi se pojavjuju američki i azijski gradovi, a samo jedan na listi je u Evropi.

Na vrhu liste se nalazi Njujork sa čak 340 hiljada milionera, ali i 58 milijardera. Drugoplasirani je glavni grad Japana Tokio, koji je dom za, verovali ili ne, 290 hiljada milionera. Inače, da ne bude zabune, valuta o kojoj govorimo su američki dolari.

New York City” by Peace Corps/ CC0 1.0

Američko područje The Bay Area (San Francisco i okolica) treće je na listi, verovatno zahvaljujući dobro plaćenim tehnološkim radnicima u Silicijumskoj dolini. Inače, tu živi i najviše milijardera, njih čak 63.

Ove godine samo je jedan evropski grad ušao među deset najbogatijih gradova, reč je o Londonu, a većinom na popisu dominiraju gradovi u SAD-u i Aziji.

Ne zaboravite – ne možete postići ono o čemu ne sanjate. Prvi stepenik ka milionu u banci je da razmislite o pokretanju sopstvenog biznisa. Proverite, možda ste rođeni preduzetnik.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *