Godišnji horoskop 2024

Veliki godišnji horoskop za 2024. godinu: Ključni datumi, saveti za ljubav i posao

Godišnji horoskop 2024 Rak

Rak 2024. godine dobija priliku da poboljša sve vrste odnosa u svom životu, a to mu je itekako važno. Međutim, dok god promenu budete tražili kod drugih, nailazićete na razočarenja i vraćaćete se na početak.

Vaša najveća lekcija ove godine biće da promena koju priželjkujete, zapravo i prvo leži u vama! Oni Rakovi koji to budu prihvatili dobiće neophodnu motivaciju i elan da srede sve segmente svog života.

Na scenu će prvo stupiti Pluton i evo šta vam donosi

Za vas će ove godine biti presudno da poznajete i jasno postavite svoje granice. To znači da dobro znate šta je ono i koliko tačno možete pružiti drugima. Važno je da s tim u vezi budete iskreni i prema sebi i prema drugima.

Rak horoskop
Photo: cookie_studio on Freepik

Dok se nadmoćni Pluton bude baškario u vašoj 8. kući međuljudskih odnosa od 20. januara do 1. septembra, možda ćete biti šokirani onim što što drage osobe bez mnogo razmišljanja očekuju i traže od vas.

Verovatno će vam prijati to što se partner ili prijatelji osećaju tako sigurno sa vama, ali pazite da se neke zdrave granice ne pređu. Sve nezdrave obrasce odnosa trebalo bi promeniti tokom Plutonovih poslednjih trenutaka u vašem sektoru partnerstva od 1. septembra do 19. novembra.

To je period kada bi trebalo da se pozabavite postavljanjem granica.

Totalno pomračenje Sunca i Rak

8. aprila, potpuno pomračenje Sunca sleće u vašu 10. kuću vlasti, gurajući vas da kritički sagledate konkurenciju, saradnike i nadređene. Nije uvek lako videti ko je glavni i vi ćete se verovatno ove godine prevariti s tim u vezi.

Bilo bi dobro da obratite pažnju na one manje očigledne saradnike, konkurente, pa i potpuno “nebitne” ljude u vašoj poslovnoj okolini. Tiha voda breg roni, a u vašem slučaju, neko tih i povučen manipuliše istaknutim ljudima. Vaš interes dakle, nije da “obradite” glavne, već da pronađete one mudre ćutljivce.

Ključni datum: 8. april

Godišnji horoskop za 2024. vam savetuje da čak i vi razmislite o ovakvoj strategiji. Dakle, polako i strpljivo bez velike pompe. Važno je da znate šta radite i da u tom procesu ne posmatrate sebe kao žrtvu.

Jupiter će vas vratiti na fabrička podešavanja

Srećom, Jupiter vam stiže u pomoć, da počisti svaki nered koji je stvorilo pomračenje Sunca.

25. maja, samouvereni Jupiter ulazi u vašu 12. kuću podsvesti, željan da otkrije skrivenu dinamiku vašeg života kako bi vas sprečio da radite protiv sebe. Obratite pažnju na 2. jun, kada se Jupiter sreće sa Plutonom. To je momenat u kom biste mogli da saznate neke ključne stvari o sebi i to u razgovoru sa osobom od poverenja.

Ključni datumi: 25. maj, 2. jun, 19. avgust, 24. decembar

Kada se Jupiter bude sukobio sa represivnim Saturnom u vašoj 9. kući verovanja 19. avgusta i 24. decembra, suočićete se sa bolnom promenom duhovnih ili političkih uverenja. Otkrićete mnogo važnih stvari o sebi i drugima. To će vas u ideološkom smislu vratiti na fabrička podešavanja.

Ovaj period će biti pun preispitivanja i sumnji, ali shvatite da se mišljenja i stavovi mogu promeniti i nemojte se tome mnogo opirati.

Leto počinje velikom promenom u vašem ljubavnom životu

Planeta ljubavi Venera je u vašem znaku od 17. juna do 11. jula. Za to vreme, Venera se harmonično usklađuje sa inovativnim Uranom 8. jula i idealističkim Neptunom 11. jula.

Horoskop Rak AI
Photo: Dorothe, Pixabay

Sa ovim planetarnim moćnicima na svojoj strani, osećaćete podršku da tražite sve ono što vam pripada kada je ljubav u pitanju.

Ključni datumi: 17. jun-11. jul

2024. godine ćete definitivno promeniti ljubavnu strategiju i dobićete pozitivnu reakciju. Ne brinite, neće to biti klackalica “biti ili ne biti”, vi ćete i dalje biti Rak koji se fokusira na sigurnost.

Sve ćete raditi iz perspektive da život i vezu učinite stabilnijim i po svemu sudeći, uspećete u tome.

Retrogradni Merkur 2024

Dragi Rakovi, verovatno ćete morati da rešite bolna profesionalna i finansijska pitanja tokom ovogodišnjeg retrogradnog Merkura. Od 1. do 25. aprila, Merkur je retrogradan u vašoj 10. kući karijere i on će vas izazvati da preispitate da li ste na dobrom putu, da li je taj posao za vas, jeste li izabrali dobar put.

Budite oprezni tokom ovog perioda, jer ako tada dobijete unapređenje, nove zadatke ili ovlašćenja, pažljivo pročitajte sitna slova u ugovoru.

Ključni datumi: 1-25. april, 5-28. avgust, 25. novembar-15. decembar

Sledeći retrogradni Merkur, od 5. do 28. avgusta, udara u vašu 3. kuću komunikacije i 2. kuću resursa. Pazite šta govorite – neke reči bi vas mogle skupo koštati. Konačno, od 25. novembra do 15. decembra, Merkur se okreće retrogradno u vašoj 6. kući navika.

Tada možete očekivati više problema koje izaziva vaša nedoslednost u izvršenju zadataka. Kampanjci će biti na ozbiljnijim mukama.

Godišnji horoskop za Rak 2024 ukratko

2024. godina je godina u kojoj će Rakovi imati mnogo lekcija za učenje. Važno je da ih savladate. Otkrivaćete istine o sebi i drugima i to neće biti baš lagan proces, ali je svakako, na kraju, vrlo pozitivan po vas.

Odnosi sa prijateljima, kolegama i partnerom su ogledalo u koje treba da se zagledate ove godine. Tu ćete uočiti stvari o sebi koje biste inače prevideli. Od toga koliko budete hrabri da prihvatite sve što budete videli zavisiće osvetljenost vašeg puta u budućnosti.

3 thoughts on “Veliki godišnji horoskop za 2024. godinu: Ključni datumi, saveti za ljubav i posao”

  1. Pingback: Mesečni horoskop za novembar 2023 po nedeljama: 3 znaka očekuje ostvarenje sna | Weekly.rs

  2. Pingback: Nedeljni horoskop od 6. do 12. novembra 2023: Sedam dana raja za ova 3 znaka | Weekly.rs

  3. Pingback: Mesečni horoskop za decembar 2023: Opširno i detaljno o izgledima u završnici godine | Weekly.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *