GOran Ivanišević

“Treniram genija, ali…” Goran Ivanišević nikad iskrenije o odnosu sa Đokovićem

Goran Ivanišević je već pune četiri godine trener najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića.

Njihov odnos intrigira javnost i često je tema svetskih medija, s obzirom na to da otkako je Ivanišević zamenio Vajdu, Novak tokom mečeva bes i frustraciju kanališe prema svojoj loži, a meta je upravo Ivanišević.

I dok se Novak na pobedničkim govorima uvek zahvaljuje svom timu, priznajući da im nije lako sa njim, Goran retko govori o tome kako izgleda trpeti toliki pritisak.

U pauzi između turnira, Goran slobodno vreme provodi s porodicom u Hrvatskoj. Tamo je posetio panel pod nazivom “Zemlja sporta”, gde je vrlo iskreno govorio o odnosu sa Đokovićem.

– To ima sreću i nesreću. Sreća je što treniram genijalca, najboljeg tenisera svih vremena i jednog od najboljih sportista ikad. Nesreća je što se samo pobede broje. Finale ne valja, kao da nisi niti došao na turnir. Tu je stres. Pet nas je u ekipi, ali uvek sam ja kriv za sve. To tako ide s trenerom – rekao je Ivanišević pa nastavio:

– Meni je lakše jer dolazim s ovih prostora. Razumem mnogo stvari koje će napraviti i unapred sam pripremljen na njih. Neke sam i ja radio, no sada kao trener trebam da budem smireniji i staloženiji.

Za kraj Ivanišević je uporedio razlike između toga kako je biti igrač, a kako trener.

– Ljudi su mene na terenu gledali kao divljaka ili poludivljaka, ali sam van terena dosta drugačiji. Dosta sam smiren. Niko nije verovao da ja mogu da postanem dobar trener. Ego treba umeti zakopati, ti više nisi važan. Važan je igrač. Nije lako njega motivisati jer je sve već osvojio, ali imamo načina. Mnogo se puta ne slažemo, ali dobra je stvar da se i sporečkamo na terenu. Volim ovaj posao. Ovaj posao se jedino može raditi ako ga voliš i ako imaš podršku porodice. Ako ne znaš da se nosiš sa stresom koji je uvek prisutan, ne možeš da ga radiš – završio je Ivanišević.

Koliko je tačna Novakova izjava da je Beograd rušen 49 puta?

2 thoughts on ““Treniram genija, ali…” Goran Ivanišević nikad iskrenije o odnosu sa Đokovićem”

  1. Pingback: Izjava nedelje: Zašto je Uglješa dao otkaz u novosadskoj policiji i postao novinar? | Weekly.rs

  2. Pingback: Rasprava o GOAT je završena, ovo je 5 najimpresivnijih Novakovih rekorda | Weekly.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *