Najbolji horor filmovi 2023

7 najboljih horor filmova u 2023. koje ste sigurno propustili

Ono što je zaista zastrašujuće je činjenica da je toliko mnogo dobrih horor filmova većini promaklo.

Godina 2023. je bila izuzetna za horor žanr, i nema boljeg momenta od ovog, da nadoknadite sve one užase koje biste verovatno propustili.

7. Bledoplavo oko (The Pale Blue Eye)

Jedino objašnjenje koje možemo smisliti za to kako je ova intenzivna gotička misterija prošla tako neprimećeno je nesrećni datum izlaska – januar.

Bledoplavo oko

Zasnovan na istoimenom romanu, a predvođen Kristijanom Bejlom, Bledo plavo oko prati detektiva koji je doveden da istražuje niz jezivih ubistava u ledenom Njujorku 1830. godine. Misterija koja, poput peščanog sata, sporo protiče, donosi preokrete i ostavlja vas u napetom stanju iščekivanja sve do samog kraja.

6. Pokucajte u kabinu (Knock at the Cabin)

Počinje kao svojevrsna invazija, ali “Knock at the Cabin”brzo dobija mračni psihološki preokret. Uljezi postavljaju uznemirujući ultimatum: neko od porodice mora biti žrtvovan ili počinje apokalipsa.

Ovo je jedan od filmova koji ima jako dobru priču, a poruke su nešto o čemu ćete dugo razmišljati. Ovde nema tipičnih klišea za horor filmove. Svaka preporuka!

Ne propustite: 

5. The Boogeiman

Sve što je na umu Stivena Kinga sigurno je divno zastrašujuće. Bugimen donosi klasičnu dečju priču, oživljenu na uznemirujuć, ali impresivan način. Svaka vam čast ako ugasite svetla pola sata nakon završetka filma.

4. Infiniti Pool

Ovaj jedinstveni horor film istražuje mračnu moć koja dolazi sa bogatstvom i privilegijama, gde elita izbegava kaznu poturajući ljudske klonove.

Horor film Infinity pool

Ne treba dugo da se ova složena i uznemirujuća priča razotkrije, jer linije između onoga šta ili ko je zapravo „stvarno“ postaju jezivo iskrivljene.

3. Bolesna (Sick)

Znamo da vam je verovatno muka od filmova i serija koji imaju veze sa COVID-19, ali Sick bi trebalo da bude izuzetak. Sick je jedinstven, kreativan i sadrži neke zajedljive komentare.

Ovaj slasher, smešten u rane dane pandemije, vodi vas na zastrašujuću, adrenalinsku vožnju dok prijatelji koji se zajedno izoluju shvataju da nisu tako sami kao što su možda mislili.

2. M3GAN

Horor film Megan

Sa stalnim porastom robota i veštačke inteligencije, nije bilo boljeg vremena za uznemirujući film o robotskoj lutki u prirodnoj veličini sa sopstvenim umom. M3GAN će vam zagolicati maštu i dobro uposliti ganglije. Ne tako običan način da se uvede ozbiljan strah u život.

1. Evil Dead Rise

Zastrašujući 5. deo franšize Evil Dead, objavljen u aprilu ove godine, priča još jednu šokantnu priču. Uz mnogo krvi, horor grafike i teatralne smrti, nesrećna porodica pokušava da sačuva svoje živote u borbi protiv zla.

Evil Dead Rise služi kao dokaz da je ova franšiza uspela, i u međuvremenu postala još uznemirujuća, na radost svih horor džankija.

 

2 thoughts on “7 najboljih horor filmova u 2023. koje ste sigurno propustili”

  1. Pingback: Tom Henks kaže da je ovo 8 najboljih filmova svih vremena | Weekly.rs

  2. Pingback: Božićni filmovi na domaćoj televiziji: Veličanstvenih 8 za kraj 2023. godine | Weekly.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *