Simpsonovi

Milhaus i mister Brns od krvi i mesa, veštačka inteligencija oživela Simpsonove


Idrelaj Đijao je umetnik koji je zadivio svet svojim poslednjim projektom. On je naime, uspeo uz pomoć veštačke inteligencije da predstavi likove iz planetarno popularnog crtača Simpsonovi i učini ih tako da izgledaju kao naše komšije . od krvi i mesa.

 Činjenica zbog koje našim mozgovima ovakve fotografije ne mogu delovati kao vizuelno prihvatljiva rešenja jeste to što mi prirodno prihvatamo crtane proporcije voljenih karaktera bez ikakvih problema i navikli smo na njihovu pojavu posebno zbog toga što su generacije ljudi odrastale uz ovaj legendarni naslov.

https://www.instagram.com/p/CoSYpZqLDhI/

Stoga, kada oni postanu nešto što je najbliže krvi i mesu i ljudskom obliku kakav poznajemo, oživljen putem veštačke inteligencije, onda je potrebno nekoliko puta pogledati kako bi se videle sve očigledne sličnosti između računarske ’stvarnosti’ i crtanog originala, piše Muški Magazin, a prenosi BizLife.

Pored Simpsonovih ovaj umetnik oživeo je i brojne druge junake iz crtanih filmova, poput Pokahontas, ali i horor franšize „Conjuring“ i čuvene lutke Anabel.

Điao je saradnik onlajn zabavnog magazina Bored Panda i otkrio je da je koristio kombinaciju Photoshopa i tri mobilne aplikacije FaceApp, Gradiente i Remini kako bi kreirao nove i prilično uvrnute fotografije.

Ne propustite: Japan i ekologija: 20 godina brige o prirodi i 2 izuma koja spasavaju svet

1 thought on “Milhaus i mister Brns od krvi i mesa, veštačka inteligencija oživela Simpsonove”

  1. Pingback: Anica Dobra, večita devojčica Jugoslavije, proslavila je 60. rođendan sa unukom | Weekly.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *