Zoran Kesić

Šta je Zoran Kesić hteo da bude kad poraste?

Zoran Kesić je jedan od najuspešnijih TV voditelja u Srbiji i regionu već dugi niz godina. Ipak, to nije ono o čemu je maštao kad je bio dete.

Portal BizLife je upitao Kesića čime bi se bavio da nije voditelj, a on je otkrio da bi to verovatno bilo ispunjenje njegovih dečačkih snova – bio bi fudbaler.

– Nisam imao dovoljno talenta i volje. A i da sam bio fudbaler, već bih bio u penziji. Zaradio bih toliko para da bih pokrenuo neki biznis. Sa 47 godina bivši fudbalski as, sadašnji biznismen, to bi bilo divno. Bio bih počasni gost na utakmicama Real, Barselona, Milan, Juventus, Bajern. Šteta – zaključio je Zoran Kesić za Bizlife.

Zoran je kao dete trenirao fudbal, atletiku i košarku. Igrao je za FK Sinđelić.

Slavni voditelj je rođen 1976. godine u Beogradu. Živeo je na Vračaru sa svojim roditeljima i starijim bratom. Postoji anegdota da je Kesić do svoje 12. godine nosao svoje roze ćebe, jer su roditelji bili sigurni da će njihovo drugo dete biti devojčica, pa su pre Zoranovog rođenja kupili sve u roze boji, za devojčicu.

Tri puta je pokušavao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, odsek režiju. Zabrinuta za sina, majka ga je, nakon što je on odustao od fakulteta, prijavila na televiziju, gde ga pozivaju na razgovor.

Prvi Kesićev posao je bio na TV Studio B, gde je radio kao izveštač sa pijace punih pet godina. U početku su to bili klasični izveštaji, ali je Zoran ubrzo svojim javljanjima uživo davao lični pečat.

Ne propustite:

Uskoro su se televizije otimale o njega, ali je na Studiju B ostao sve do 2000. godine. U međuvremenu je dobio svoju autorsku emisiju i pravio nagrađivane dokumentarce.

Usledili su B92, Metropolis, Fox, pa Nova, gde je pravi “kralj šera” sa svojom već kultnom emisijom “24 minuta sa Zoranom Kesićem”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *