Starica sa puškom

Svetski dan mentalnog zdravlja: 10 inspirativnih citata o zdravlju uma i duše

Svetski dan mentalnog zdravlja obeležava se svake godine 10. oktobra.

Dan je posvećen širenju svesti o problemima mentalnog zdravlja i prevenciji.

Evo liste 10 najboljih citata Svetskog dana mentalnog zdravlja, koje možete podeliti sa porodicom i prijateljima i tako učestvovati u širenju svesti o ovoj važnoj temi.

Ne morate živeti u tišini

Savet koji bih dao nekome ko se tiho bori je da ne morate tako da živite. Ne morate da se borite u tišini. Možete dobro živeti sa mentalnim zdravstvenim stanjem, sve dok se nekome otvorite u vezi sa tim, jer je zaista važno da svoje iskustvo podelite sa ljudima kako biste mogli da dobijete pomoć koja vam je potrebna. [Demi Lovato].

Nisi jedini

Otkrio sam da je kod depresije jedna od najvažnijih stvari koju možete shvatiti – to da niste sami. Nisi prvi koji će to proći, nećeš biti poslednji koji će to proći. [Dvejn „Stena“ Džonson].

Dobrodošli u klub

Iskustvo koje sam imao je da kada počnete da pričate o [doživljavanju borbe za mentalno zdravlje], shvatite da ste zapravo deo prilično velikog kluba. [Princ Hari].

Nada poslednja umire

Postoji nada, čak i kada vam mozak kaže da ne postoji. [Džon Grin].

Ne propustite:

Ti nisi tvoja dijagnoza

Humanost koju svi delimo važnija je od mentalnih bolesti koje imamo. Ti nisi tvoja dijagnoza. [Elin R. Saks].

Još jednom – ti nisi tvoja dijagnoza

Problemi sa mentalnim zdravljem ne definišu ko ste. Oni su nešto što doživljavate. Hodaš po kiši i osećaš kišu, ali, što je najvažnije, NISI KIŠA. [Met Hejg].

Nađi sebe

Biti u stanju da budete svoje pravo ja jedna je od najjačih komponenti dobrog mentalnog zdravlja. [Dr. Loren Fogel Mersi].

Ojačajte psihički imunitet

Povećanje snage našeg uma je jedini način da smanjimo poteškoće u životu. [Mokokoma Mokhonoana].

Svi imamo neki psihički problem

Ne postoji niko ko nema problem sa mentalnim zdravljem, bilo da je u pitanju depresija, anksioznost ili kako se nositi sa vezama. OCD (opsesivno-kompulzivni poremećaj) više nije sramota – za mene. Važno je znati da postoji pomoć i da bi vaš život mogao biti bolji ako izađete i potražite pomoć. [Haui Mendel].

Nije sramota

Mentalno zdravlje je nešto o čemu svi treba da razgovaramo i moramo da skinemo stigmu sa njega. Pa hajde da podignemo svest. Kažimo da je u redu imati mentalnu bolest i problem zavisnosti. [Demi Lovato].

3 najjače psihološke tehnike koje momentalno zaustavljaju brigu i crne misli

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *