HRT reporter

Trebalo je biti dramatično: Novinar HRT-a se pošteno obrukao u javljanju iz Izraela

Hrvatski novinar i TV voditelj Petar Vlahov javio se u Dnevnik 2 hrvatske televizije iz Tel Aviva u Izraelu, a zbog toga je postao predmet posmeha na društvenim mrežama, piše “Jutarnji list”.

Naime, Vlahov je izveštavao za HRT sa zemlje u pozi nekog po kome padaju bombe, sve sa šlemom na glavi, a iza njega su dve žene opušteno stajale pored automobila i gledale u svoje mobilne telefone. Kroz kadar je prošlo još nekoliko ljudi i vozila.

Vlahov je nosio otkopčani zeleni šlem i nije imao pancir na sebi, dok ostali reporteri u Izraelu nose plavi pancir s natpisom PRESS i plavi šlem ,jer novinari u ratnim zonama moraju biti označeni. Nije poznato otkud Vlahovu šlem zelene boje, navodi “Jutarnji”.

U Dnevniku je rekao da je neposredno pre javljanja svedočio raketnom napadu Hamasa, te da su on i svi drugi videli nekoliko raketa.

“Naš junački reporter u borbi za goli život”, “Petar Vlahov sanjao da je heroj ulice, bar jedan dan, devojko bar jedan sat” samo su neki od komentara koje korisnici dele na društvenim mrežama.

Hrvatski novinar je preko noći postao viralni mim, a samo je hteo da dočara napetost situacije. Želja ga je, nažalost, pobedila i on je zaboravio na glavni princip u novinarstvu – objektivnost i istinitost.

Hrvatski mediji našli ljubavno pismo Beograđanina i sad cela Pula traži jednu Saru

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *